Diensten

Hypotheken


Een hypotheek aangaan is best spannend. Daar wil je een deskundig, betrouwbaar advies en persoonlijke begeleiding bij. Per slot van rekening gaat een groot deel van je inkomen op aan een hypotheek. Wij zorgen dat je door de bomen het bos blijft zien.

Hypotheken

Aankoop van een (eerste) huis

Een hypotheek kies je niet zomaar: er zijn heel veel aspecten waar je rekening mee moet houden. We adviseren je graag bij de keuze. Wij weten de wegen en de (on)mogelijkheden om tot een goede afweging te komen. En als de keuze is gemaakt begeleiden we je bij het aangaan van de hypotheek. Van A tot Z. Dat scheelt veel zorgen en stress.


Scheiding


Een scheiding is een verdrietige en emotionele gebeurtenis. Moeten we het huis verkopen? Kan een van de partners in het huis blijven wonen? Hoe zit het met de hypotheek en de rechten en plichten? Logisch dat je daar vragen over hebt. Wij zijn er om je bij te staan en te adviseren.


 


Overlijden


We willen er liever niet bij stilstaan, maar de financiële gevolgen na een overlijden kunnen groot zijn. Bij het afsluiten van een hypotheek is het belangrijk om hier over te praten en zaken goed te regelen. 


 


Benutten overwaarde


Als je al een gedeelte van de hypotheek hebt afgelost, of wanneer je huis in waarde is gestegen, kan het mogelijk zijn om (een gedeelte) van de overwaarde vrij te maken. Bijvoorbeeld om een verbouwing te financieren. Maar welke consequenties heeft dit en hoe regel je het allemaal?
Daar weten wij alles van!


 


Check up van bestaande hypotheek


Het is goed om regelmatig je hypotheek tegen het licht te houden;  kan ik mijn maandlasten verlagen door over te sluiten? Zijn mijn persoonlijke omstandigheden gewijzigd? Wat zijn de voorwaarden en passen die nog wel bij mijn huidige situatie? We zijn altijd op de hoogte van de laatste regel- en wetgeving en kunnen je dus goed adviseren.


 

Doorstromen

 

Als je een ander huis koopt, kun je in sommige gevallen de hypotheekrente meenemen. Maar is dat slim? En wat als je moet overbieden of als je oude huis overwaarde heeft? Wat zijn de regels van hypotheekaftrek? Allemaal vragen die we samen bekijken en waar we een antwoord op hebben.

Oversluiten

 

Het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldverstrekker kan voordelen opleveren.
Maar let op: er zijn vaak kosten aan verbonden. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding voor het renteverlies, afsluitkosten en eventueel notaris- en taxatiekosten. Een goede afweging is daarom belangrijk. Samen bespreken we de voor- en nadelen zodat er een goede keuze gemaakt kan worden.

Verbouwen

 

Een huis verbouwen of verduurzamen verhoogt het woongenot en soms de waarde van de woning. Deze kosten kunnen worden gefinancierd door spaargeld, een (extra) hypotheek en/of subsidies van de overheid. En hoe werkt een bouwdepot?  Wat zijn de beste opties en wat zijn de consequenties?