Diensten

Pensioenen


De AOW is een basispensioen geregeld vanuit de overheid. Als je in loondienst bent bouw je vaak pensioen op. Is dat niet het geval, dan kun je zelf een pensioen/lijfrente opbouwen. We kijken samen naar jouw financiële situatie na je AOW. Is dat voldoende of is het verstandig om iets extra’s te regelen.

Pensioenen

Pensioenen privé

Door omstandigheden (ondernemer, niet voldoende pensioen via de werkgever) kan het nuttig zijn om (extra) pensioen op te bouwen. We kijken graag met je mee.

Lijfrente sparen/beleggen


Lijfrente opbouwen


Hiermee kun je sparen of beleggen voor extra inkomen voor na je AOW leeftijd. Het is een fiscaal voordelige manier om extra pensioen op te bouwen. 


 


Lijfrente uitkeren


Het tijdstip van uitkeren heeft fiscale consequenties. Uitkeringsduur? Uitkering voor of na de pensioenleeftijd? Hoogte van de uitkering? Wij kennen de regels en adviseren je graag over de mogelijkheden en voor- en nadelen.


 


Nabestaandenlijfrente


Bij overlijden komt er veel op de nabestaande af. Met deze lijfrente zorg je voor extra inkomen na het overlijden van je partner. Het is daarbij belangrijk om te kijken welke regels er zijn en of het passend is in jouw financiële situatie. Wij weten de regels.